31 Mart 2009 Salı

fossil 'den ilkbahar yaz esintileri






















Fossil çok sevdiğim markalardan. Türkiye'ye sadece saatleri ve aksesuarları geliyor ama aslında çok geniş bir çanta ve giysi koleksiyonu da var. Benim ilgimi çeken parçalardan geniş bir dosya hazırladım iyi seyirler :)

30 Mart 2009 Pazartesi

hippi chic saç bantları


Saç aksesuarları bir süredir inanılmaz yükselişte. Bantlar, taçlar giyisilerimizin en önemli tamamlayıcıları konumunda. Çok farklı kullanım şekilleri olmakla birlikte ben bu postta hippi chic kullanımına ilişkin örnekler derledim.Bence ilk fırsatta uygulayın ve bu akımın öncülerinden olun çünkü kısa zaman içinde yayılacak bu trend.Ben hepsini çok beğendim ya siz?

x large kombin :)


Kanlıca gezim sırasında üzerimde olan kombini de paylaşayım istedim. Gördüğünüz üzre gayet x large, gayet rahat, gayet eşofmanlarla geziyi tamamladım :)

Mont: Bershka

Sweat: Crazy

Eşofman Alt: Kappa

Ayakkabı: New Balance

Çanta: Calvin Klein

29 Mart 2009 Pazar

kanlıca yoğurtcusu


Kanlıca yoğurdu sevmeyen sanırım azdır. Özellikle çocukluğumun favori yiyeceklerindendi bol pudra şekerli kanlıca yoğurdu. Bugün bahar havasından istifade Kanlıca'daydım mekan yine çok kalabalıktı genelde çoğunluk dışarıda oturmayı tercih etmişti biz iç mekanda oturduk ve o tarihi atmosferin tadına vardık ve tabii nefis Kanlıca yoğurdunun hmmmm :)

28 Mart 2009 Cumartesi

olmazsa olmaz 9 şey

Evet sonunda oldu ben de mimlendimmm! Çok güzel bir duyguymuş bu duyguyu bana yaşattığın için çok teşekkürler mosquito :) Şimdi sıralamaya başlıyorum olmazsa olmazlarımı bakalım neler çıkacak ortaya.
1- Aşkım kocammm onsuz bir yaşam düşünemiyoruumm :)
2- Türk kahvesi. Ben içecek problemliyim, sıcak içecek içmem ( çay, nescafe vs vs) ama türk kahvesi deyince akan sular durur.Hem keyif hem dinlenme hem sohbet demek.
3- Aksesuarlarım. Takılarım ve saç aksesuarlarım.Onlarsız kıyafetlerim asla tamamlanmaz.
4- Deniz. Benim mutlaka deniz görmem gerekiyor yaşamak için sanki , umarım bir gün deniz olmayan bir yerde yaşamam gerekmez.
5-İstanbul.Doğduğum yer ve memleketim. İstanbul çok şey demek ve bu şehirde yaşıyor olmak büyük ayrıcalık.Her saati ve anı her yeri başka güzellikte.
6- Pazar kahvaltısı. Benim için haftanın en özel anlarından biri ve en büyük keyif kaynaklarımdan. Ne demişler, kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.
7- Romantik komediler. Film izlemek büyük keyif ama romantik komediler kim ne derse dersin favorim. Özellikle Pretty Women, French Kiss, Bridget Jones ve türevi filmler.
8- Çikolata. Çikolatasız hayat çok da anlamlı olmazdı.Mutluluk kaynaklarımdan biri.İçi dolgulu ,fındıklı olanlar tercih sebebidir.
9- Mickey Mause. En sevdiğim çizgi film karakteri. Onun üstünde olduğu her şey çok sevimli, her şey çok eğlenceli özellikle üzerimde taşımaya bayılıyorum.

Eveeet ben kimi mi mimliyorum? Sevgili Herşeyden Azıcık mimlenmiş durumdasın :) Sevgilerimle...

25 Mart 2009 Çarşamba

Monsoon spring summer 2009







Monsoon yeni keşfettiğim ve çok beğendiğim ingiliz markası aslında department store mantığında ve bünyesinde pek çok marka ve ürün grubunu içinde barındırıyor.Ben en çok beğendiğim elbise ve aksesuarları toparladım bakalım siz ne kadar beğeneceksinizzz :)

24 Mart 2009 Salı

toplantı kombini :)







Bugün yoğun bir toplantı trafiği ile geçti şu toplantısal giyinme işi beni kasıyor ve zorluyor :)hatta bayağı bir zorlamama rağmen ekteki maskulen kombin çıktı pek yaratıcı değil ama toplantılı günü kurtarıcı nitelikte oldu idare edin artık :)
Kaban:Clockhause
Gömlek:Beymen
Süveter:Mango
Pantalon:Mango
Ayakkabı:Charles&Kheith
Saat:Bvulgari
Çanta:Assortie
Takılar:So Chic

23 Mart 2009 Pazartesi

gun chic!




Gun Chic diye bir akım geliyor olabilir mi arkadaşlar? Biliyorsunuz Madonna yeni filmi Filth and Wisdom'un galasında kırmızı halıda Chanel'in 2009 yaz koleksiyonundan tabanca topuklu ayakkabıları ile poz vermişti şimdi de Rihanna tabanca aksesuarlı kolye ile karşımıza çıkıyor.Demek oluyor ki önümüzdeki günlerde bu tip detaylarla daha sık karşılacağız.Ne kadar şık tartışılır.

22 Mart 2009 Pazar

mercimek köftesi yaptımmmm :)




Mercimek köftesi favori tariflerimdendir yani hem iyi yaptığım söylenir hem de çok severek yerim.Bugün aşkım kocam olsa da yesek deyince hemen kolları sıvadım.Ortaya yine çok güzel bir sonuç çıktı. Ekte tarifini de daha doğrusu benim nasıl yaptığımı da aktaracağım.Belki siz de denemek istersiniz.E şimdiden afiyet olsun o zaman :)




Mercimek Köftesi


Yapılışı: 1,5 su bardağı kırmızı mercimek yıkanıp süzülüp üstünü 2 parmak kadar geçecek kadar su eklenerek ateşe konur suyunu çekip iyice yumuşadıktan sonra yıkanmış 1,5 su bardağı ince bulgur eklenir ve kabarmaya bırakılır.Diğer yanda küçük bir kuru soğan incecik kıyılarak sıvıyağda kavrularak karışıma eklenir.1 domates rendesi 1 çorba kaşığı domates 1 çorba kaşığı da biber salçası hafif sulandırılarak ateşte döndürülüp pişirilerek karışıma eklenir.Yeterince tuz, kırmızı biber, kuru nane, sumak, kimyon da eklenir. 4-5 parça limontuzu, 1 limon suyu, nar ekşisi ve elma ekşisi de son olarak ilave edilir, bu arada yıkayıp kuruttuğunuz maydanoz,taze nane ve taze soğan da ince kıyılarak köfteye eklenir ve iyice yoğurulur.Yağını yetersiz bulursanız ekleme yapabilirsiniz. Kıvırcık ya da marul yapraklarına sarılarak afiyetle yenir :) Umarım denersiniz çok lezzetli oluyor


cumartesi kombini


Cumartesi gezmesi için tercih ettiğim kombin üstteki gibidir. Aslında yeleğimi denemek istedim ve ortaya böyle bir tablo çıktı :)


Yelek: Collezione

Body: Bershka

Jean: Top Shop

Bot: Aldo

Çanta: Pull and Bear

Saat: Fossil

yeni ciciler :)







Aslında bu başlık Collezione'de 9.90 tl çılgınlığı da olabilirdi bence :) 3 resimdeki 3 yeni cici de 9.90tl fiyatla alınmıştır. Ponponlu yelek favorim sezonda 44.99tl idi, beyaz yelek hemen giyildi denendi çok da güzel oldu onun da sezon fiyatı 39.99 tl, eteğin sezon fiyatını bilemiyorum ama özellikle siyah üstlerle kurtarıcı bir parça olabilir benim için.

18 Mart 2009 Çarşamba

Gap ile bembeyaz bir yaz


Gap sade ve yalın çizgisi ile moda dünyasında kendine has yerini korumaya devam ediyor. 2009 ilkbahar yazında da özgün tarzını yansıtan elbiseler,etekler, pantalonlar koleksiyonlarındaki yerini almış durumda. Ben ise bu koleksiyondan saflığın ve yazın simgesi beyaz elbiselerde en çok beğendiklerimi derledim tabii yine sadece sizler için :)

mango elbisem


Mango Outlet'ten yaklaşık 2 ay önce 14 tl ye aldığım elbisemi bir cumartesi akşam yemeğinde giydim. Çizmelerim Hotiç , hırkam LCWaikiki, saatim Fossil, bilekliğim So Chic, çorabım ise Penti.

16 Mart 2009 Pazartesi

yüzükler taşlı ve büyük


Yüzükler giderek büyüyor. Eğer büyük yüzük seviyor ve dahası taşıyabiliyorsanız ( herkes büyük yüzük taşıyamaz mesela ben :)) bol bol edinin çünkü büyük ve taşlı yüzükler sezon trendlerinden. Ekteki yüzükler ysl,kenneth jay lane ve monica vinader fiyatları 25 - 125 euro arasında değişiyor.Tabii bunlar fikir edinin diye imitasyon da olur ne olacak canım diyenler claires, assortie, esdem, accessories gibi markalardan çok çok daha ucuza edinebilirsiniz.

15 Mart 2009 Pazar

kışlık kombinler











Kışın bitip baharın o ışıl ışıl enerjisini görebilmeyi çok istediğim şu günlerde halen kışlık giyiniyor olmak hiç ruhuma uymuyor ama elden de bir şey gelmiyor heyhaat :) kısaca artık bahar gelsin ve tiril tiril giyinelim ama bu soğuklar devam ederken de neleri nasıl giyelim? işte sizler için hiç bir masraftan! kaçınmadan :) oluşturduğum kombinler.




Görsel kaynak: super-dergi

11 Mart 2009 Çarşamba

yeni takı kutularım











Takılarımı çok seviyorum tabii onları sakladığım takı kutularını da. Takıları da kutularını da çiçekli böcekli taşlı boncuklu olunca daha da çok seviyorum. Geçen hafta resimlerdeki kutuları aldım. Mor set olana bayıldım çok eğlenceli, sandık şeklinde olanın çok büyük bir esprisi yok rengi çiçekleri ve taşları dışında diğeri ise yani çekmece havası verilmiş takı kutuları bu aralar çok ilgimi çekiyordu ben de edinmiş oldum :) Diğer kutulardan boncuklu pullu olan pembe süetten çok şık ve zarif içi de yüzük bölümleri ile farklı bir tasarımda, fiili ahşap olan ise aşkım kocam için seçtiğim kutu oldu saat kutusu olarak kullanıyor. Kutuların fiyatları 7-10 tl arasında değişiyor.Akdeniz Cad. Şahane isimli dükkandan aldım isteyenlere tarif edebilirim.



Not: Mor kutuların arkasından görünen pembe filden mumluk sevgili arkadaşım Emoş'un bir yılbaşı hediyesi çok severek kullanıyorum.

10 Mart 2009 Salı

Şu Hobo Çanta Dedikleri


Hobo çanta son günlerin yükselen trendi. Her marka yaz koleksiyonlarında bu modellere yer vermeye başladı. Hobo çuval gibi büzülerek kapanan genellikle üst ortadan tek saplı çanta anlamına gelmekte. Genelde de büyük ebatlı oluyor kendileri. Saatlerini çok severek kullandığım Fossil'in Türkiye'de satışı olmamakla birlikte çok geniş bir de aksesuar koleksiyonu bulunmakta.Üstteki görselde gördüğünüz Hobo modelleri Fossil 2009 yaz koleksiyonundan derlediklerim olmakta. Dahası www.fossil.com'da.

kaktüslerim


kaktüsleri çok severim hem görsellik açısından hem de az su talep ettiklerinden :) neden? çünkü ben çiçek bakma özürlüyüüüm :) bu açıdan tam bana hitap ediyor. Bir de kaktüslerin nazara iyi geldiğini öğrenen ve nazara deli gibi inanan benim için evime kaktüs almamak olamazdı.Beyaz saksıları beyaz çakıl taşları ile süsleyince ve beyaz taştan filimi de yanlarında iliştirince dekoratif bir kaktüs köşesi oluşmuş oldu. Kaktüsler Bauhaus'dan çok farklı çeşitleri mevcut. Saksıları ise İkea'dan.

melekler her yerde


Melek figürü sanırım hepimize sempatik geliyordur bana geliyor en azından :) siz de farkındasınızdırki son zamanlarda melek figürlü objeler çok revaçta.Özellikle aksesuarlarda yaygın olarak kullanılıyor üstte so chic'in angel koleksiyonundan seçtiklerim var dahası mağazalarında :) so chic i çok seviyor ve sık bahsediyorum çünkü hem her zevke ve bütçeye hitap ediyor hem de trendleri yakından takip ediyor. Demekki neymiş melekler her yerdeymiş ne yapmalı en azından bir adet edinilmeli ;)

9 Mart 2009 Pazartesi

İndirimden Son Alışverişler





























Malum kış indiriminde son dönemleri yaşıyoruz ve pek çok marka çoktan yeni sezona geçiş yaptı bile. Pazar günü mini Astoria turu esnasında biz de bir kaç parça alışveriş yaptık aşkım kocamla. Siyah rugan oxford ayakkabılar Charles & Kheith ilk görüşte vuruldum oldukça rahat, fiyatının 37,5 tl oluşu ve kalan son 36 numara olması da diğer güzel yanıydı tabiiki kaçırmadım :) Kahverengi robin hood botlar ise Aldo' dan yine kalan son 36 ve fiyatı da 55 tl çok hafif ayakta yokmuş hissi veriyor, kahverengi spor ayakkabıları da yine Aldo'dan aşkım kocama aldık çok rahatmış o da renkleri de çok kullanışlı. Çanta ve taçlar Assortie'den şu an %75 indirim devam ediyor ve her şey çok güzel. Çanta 25tl taçların her biri ise 3.90 tl şimdilik benden bu kadar :) Astoria trafiği daha az yoğun bir AVM olduğundan oradaki mağazalarda halen indirimde çok başarılı parçalar yakalama şansınız var tavsiye ederim.

Pazar Kahvaltı Keyfi : Van Kahvaltısı


Van Kahvaltı salonları bir kaç yıldır bir hayli talep görmekte ve İstanbul'da sayıları giderek çoğalmakta. Benim ilk keşfim Taksim'deki Van Ahtamar Kahvaltı Salonu olmuş ve uzun süre de zevkle gitmiştim. Son dönemlerde ise Samatya sahilindeki Van Kahvaltı Salonu favorim. Kahvaltı ortaya serpme geliyor, sıcak olarak menemen, sucuklu ya da kavurmalı yumurta seçeneklerinden birini seçiyor ve sınırsız içecek alabiliyorsunuz. Klasik kahvaltılıkların yanında Van'a özel otlu peynir, koyu cacık, kavut ve mirtuğa da menüdeki özel tatlar. Benim favorim koyu cacık evde de sıklıkla yapıyorum ve oldukça da beğeniliyor. Özellikle güzel havalarda bahçesi çok keyifli eee önümüz bahat tavsiye ediyorum şiddetle :)

pazar kombini :)




selaaaamm :) yine bir hayli uzak kalmışım ve özlemişim canım bloğumu yahuu :) neyse uzuun zamandır kombin eklemiyordum daha doğrusu görüntülemeyi unutuyordum sonunda pazar günü gezmesi kombinimi eklemeye karar verdim öyle ahım şahım bir durum yok ama pazar rahatlığını yansıtıyor sanırsam ;)


Sweat : Pull and Bear


Jean: Only


Ayakkabı: Kappa


Çanta: Pull and Bear


Yüzük-Küpe: So Chic


Trençkot: Barbour


Rozet: Assortie Silver Desing

5 Mart 2009 Perşembe

kombin


Super Dergi severek takip ettiğim aylık alışveriş dergilerinden ve eğer isterseniz dergiyi internet sitesinden de takip edebiliyorsunuz. İşte orada gezerken beğendiğim ürünlerden yaptığım kombin.Bakalım beğenecek misiniz:) başka kombinler de var sırayla ekleyeceğim.

1 Mart 2009 Pazar

bershka spring summer 09


Berhska son yıllarda hayatımıza renk getiren, hem ekonomik hem de eğlenceli tasarımlarıyla alışveriş ve giyim zevkimize katkıda bulunan benim de çok severek kullandığım bir marka. Özellikle sezon sonlarında yaptığı çılgın indirimleri de bilmeyenimiz yok herhalde. Pek çok AVM' de hızla açtıkları mağazalar ile ulaşmak da çok kolay.Bershka pek çok markadan önce ilkbahar yaz sezonunu açmış durumda. Yine çok renkli, yine çok eğlenceli ve yine çok trendy bi de yine uygun fiyatlarıyla kriz ortamında parıl parıl parlıyor :) Ekose yine kolleksiyonda çok önde, pamuklu dokuma üstler, süper mini şort ve etekler ilk göze çarpan parçalar, ilk fırsatta uğrayın derim.

optimum outlet so chic alışverişi







Dün hazır doktor kontrolü için asya yakasına geçmişken ne zamandır gitmeyi planladığımız Optimum Outlet AVM'yi gezme fırsatını yakaladık aşkım kocamla. Beklentimi karşılamadı aslında mağazalar açısından olmasa da konumlanışı ya da genel elektriği anlamında beni çekmedi diyebilirim. Ufak tefek alışverişlerimiz oldu ama benim alışverişlerimde en kayda değer yukarıda da gördüğünüz So Chic'ten aldığımız takılar oldu. Fiyatlar inanılmaz uygun. Hepsi gümüş, set olan zincir hariç 20 tl , incili olan 13tl ( mayorka incisi) ve kalpli süsleri olan ise 12 tl. Çok kullanışlı parçalar hepsi de. Sanırım eski sezonları toplarlayıp oldukça indirim yapmışlar.Mağazada sezon ürünleri de mevcut. Bu şekilde büyük indirimlerin olduğu diğer mağazaları ise Historia'da.

reçel anneler


Reçel Annler'i tanıyor musunuz? Eğer tanımıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz tabiki en başta o muhteşem lezzetteki reçelleri. Reçel Anneler, yardıma muhtaç çocuklara ve ailelere yardımda bulunmak için bir araya gelmiş girişimci ruhlu ev hanımlarınca kurulmuş bir topluluk.Kendi üretimleri olan başta çeşit çeşit reçeller olmak üzere takılar, çantalar, bebek şekerleri, örtüler vs satışı ile bu destekleri gerçekleştirebiliyorlar. Eğer siz de destek vermek isterseniz en kolay yol http://www.recelanneler.net/ sitesinden sipariş vermek ama onun dışında pek çok noktada standlar açarak da bizlere ulaşıyorlar. Dün Optimum AVM' de rastlayınca hemen sağda gördüğünüz reçeli ev yapımı reçelleri çok seven sevgili kayınvalideme aldım. Bu arada reçellerin büyük kısmı kendi yarattıkları karışımlardan oluşuyor ve çok farklı lezzetler yakalıyorlar gerçekten de.