9 Mart 2009 Pazartesi

Pazar Kahvaltı Keyfi : Van Kahvaltısı


Van Kahvaltı salonları bir kaç yıldır bir hayli talep görmekte ve İstanbul'da sayıları giderek çoğalmakta. Benim ilk keşfim Taksim'deki Van Ahtamar Kahvaltı Salonu olmuş ve uzun süre de zevkle gitmiştim. Son dönemlerde ise Samatya sahilindeki Van Kahvaltı Salonu favorim. Kahvaltı ortaya serpme geliyor, sıcak olarak menemen, sucuklu ya da kavurmalı yumurta seçeneklerinden birini seçiyor ve sınırsız içecek alabiliyorsunuz. Klasik kahvaltılıkların yanında Van'a özel otlu peynir, koyu cacık, kavut ve mirtuğa da menüdeki özel tatlar. Benim favorim koyu cacık evde de sıklıkla yapıyorum ve oldukça da beğeniliyor. Özellikle güzel havalarda bahçesi çok keyifli eee önümüz bahat tavsiye ediyorum şiddetle :)

4 yorum:

  1. Hmm..Van kahvaltı salonlarını hiç duyamamıştım..Sofra oldukça iştah açıcı görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel anlatmışsın. fotograf da süper..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Mosquito ve Mutfaktaki Deli yorumlarınız için çok teşekkürler.Ben çok seviyor ve şiddetle tavsiye ediyorum ilk fırsatta denemelisiniz.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Geçen sene yazın Van a gittiğimde Van kahvaltısı yapmıştım çok beğenmiştim. İstanbulda açılmış demek Van kahvaltısı veren yerler ne güzel Ankarada var mıdır bir araştırıcam aklıma geldi:)varsa kesin giderim kahvaltı diyince akan sular durur bende:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil