25 Mayıs 2009 Pazartesi

Güzeller güzeli iznik






















İznik adını sanıyorum en azından çinileri ya da gölü ile mutlaka duymuşsunuzdur. Bu şirin marmara bölgesi ilçesi hem doğası hem tarihi önemi, kültürel zenginlikleri hem de çinileriyle görülesi yerlerden. Geçtiğimiz hafta sonu aşkım kocamla İznik'teydik. Gezdik, dolaştık, resimler çektik ve bir güzel rahatlamış olarak İstanbulumuza döndük. Ulaşım çok kolay karadan ya da denizden ulaşmanız mümkün yaklaşık 2- 2,5 saat sürüyor. Konaklayabileceğiniz çok seçenek yok ama bir kaç otel ve motel var. ( isteyen olursa isim verebilirim) Bu iyi bişey çünkü turizmin gelişmiş olduğu bir yöre olmadığından bozulmamış. Eğer giderseniz mutlaka yayın şiş, köpük helva, cevizli ekmek ve köfte yemelisiniz.İznik Müzesi'ni, Yeşil Cami'yi, 2.Murat Hamamı Çarşısı'nı, Süleymanpaşa Medresesi'ni, Nilüfer Hatun Çiniciler Çarşısı'nı ve Ayasofyayı ve ilçenin dört bir yanına yayılmış tarihi kalıntıları ziyaret etmeyi, çini alışverişi yapmayı unutmamalısınız. Göl kenarında yürüyüş, çay bahçelerinde oturup çekirdek çıtlamak ve uludağ gazoz içmek de başka bir ritüel yöreye ait :)

4 yorum:

  1. O çinilere verdiğim parayı toplasam ahh ahh hastasıyım nerde bulsam hoop atlarım :)) Ama tabak çanak değil sadece çintemani. Bir ara kaçmak lazım.

    YanıtlaSil
  2. İznik hep duyduğum ama henüz ziyaret edemediğim bir yer. Resimlere bakınca kesinlikle gitmeliyiz biz de dedim. Teşekkürler paylaşım için. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. tarihin ve doğanın başkenti memleketim iznik için yazınız için teşekkür ederim. beğendim ve size sormadan izniklilerle paylaşmak iştedim. umarım kızmadınız.
    işte linki http://www.iznikhaber.net/?p=6591

    YanıtlaSil
  4. Çiniler harika gözüküyor.Yerinde gidip görmek gerekiğyor.Sana bir ödülüm var sayafama uğrar mısın?

    YanıtlaSil